2009. február 2., hétfő

Újra itthon

Pénteken indult anya és apa Budapestre, a Reménység Szigetére, hogy anya ott vasárnap délután prédikáljon.
Pénteken este érkeztünk Kriza Daniékhoz. Késő estig, szinte éjfélig beszélgettünk, ismerkedtünk. Reggel pedig anya ágyba kapta a kávét, és másnap is Dani újra az ágyba hozta. Nagyon ügyeskedett, hogy jó pontot szerezzen magának.
Szombaton délelőtt gyors vásárlás az Auchanba, benéztünk a Mammut nagy áruházba is, majd rohanás Erdő Marikáékhoz Pestszentlőrincre ebédelni.

A Mammut nagy áruház mennyezete



Ezután rohanás a Reméység szigetére, hogy felmérjük a terepet és előkészítsük a vasárnapi istentiszteletet és szeretetvendégséget.
Ezután a Hőgyes Endrei unitárius templom tanácstermébe érkeztünk, ahol a torockói származásúaknak a találkozója volt. Itt mivel Léta Sándor, az ottani lelkész 1 órával előtte kimentette magát és mivel a találkozó szervezője megtudta, hogy lelkésznő vagyok, felkért egy áhítat megtartására. Nem voltam "papi ruhába" öltözve, de ez nem volt akadály és úgy "civilben" - ahogy mondani szokás - megtartottam az áhítatot.
Nem maradtunk a vacsorán, hanem megnéztük a templomot és ezután a várba siettünk.



Este 8 után felmentünk a Budai várba és ott Dani egy kis történelemórát tartott nekünk.
Este a várban: Kríza Dani, apa és anya



A város este



A királyi palota. Itt lakott Horty Miklós is többek között, és az utolsó magyar király Szapolyai (hiszen aztán kettős királyság vette kezdetét)



A királyi palota előtt jól látszanak a szobrok. Szavolyai Jenő a lovon és a háttérben Mátyás király vadászaton nevű szoborcsoport



Este 10 után kerültünk haza, kicsit megfázva, és Ilona, Dani felesége finom forró teát készített nekünk.

Vasárnap reggel, a sashegy.



Vasárnap reggel anya nényje érkezett meg Vezprém megyéből, Vilonyáról, így aztán az előzetes telefonbeszélgetés, egyeztetés alapján velük is elmentünk csavarogni.



Vasárnap délben, a Reménység Szigetére való indulás előtt búcsú Nagy Ilonától, Dani feleségétől.



Az istentisztelet 3 órától kezdődött, majd utána szeretetvendégség következett.
Sajnos a gépet elfelejtettük elővenni, a nagy ismerkedésben kiment a fejünkből. Sok erdélyi, magyarszováti (földiimmel) ismerősőkkel találkoztunk. Sajnos fényképen nem örökítettük meg ezt a helyet, de a maga egyszerűségében szép és barátságos hely.

2 megjegyzés:

Sándor Szilárd írta...

Örvendek, hogy alkalmatok volt részt venni a Reménység Szigetén. Szép képeket tettél fel. Az énekvezéri teendőket végül is elvállalta Kati?

üdv

Szilárd

Csete - Bodor család írta...

Végül nem volt kántor, de köszi a közbenjárásodért.
Puszi. Piroska.