2009. február 12., csütörtök

Egyházköri gyűlés

Ma reggel anya Kolozsváára ment, hogy a püspökségen intézze ügyes-bajos dolgait. Orsi újra itthon maradt a harangozónővel, gondoltuk ne vigyük magunkkal, mert anya gyűésbe megy Várfalvára és onnan hazajön Túrba.

Anya órákat császkált a hóhullásban hogy Orsinak házicipőt találjon, de hiába, mert egy boltban sem talált. Elment a Magyar Szinházhoz is, hogy megnézze rendelhet-e jegyeket a Csárdáskirálynő előadásra, operettre, hiszen közös gyülekezeti szinházbamenést szervez anya. Sajnos a pénztár zárva volt.

Irány a Brassai, hiszen az esperessel itt találkoztunk, hogy induljunk Várfalvára. Nagyon rossz volt az út, a hirtelenül lehullott hó még nem volt jól eltakaritva az útról.
Megérkeztünk Várfalvára, itt újraszámoltuk a szavazatokat a gondnok választás kapcsán, hiszen adódott némi nézeteltérés Várfalván, majd megállapitottuk, megállapitották az esperesi vizsgálószék kiszállásainak időpontját.

Ezután Kolozsi Ernő felügyelőgondnok, gondnok -nál megvacsoráztunk, majd indultunk hazafele. Anya a reggeltől este 8 órára érkezett haza, de Kolozsvár fele -apa mondása szerint- nagy torlódások voltak, az esperesék valószinű később érhettek haza. Apa 5-kor indult Kolozsvárról és ő is 8 előtt nemsokkal érkezett haza Túrba.

Erre mondanák sokan, hogy "szivtelen anya, hogy hagyja gyermekét egy napra másvalakivel", de hál'Istennek elmarad bárkivel és bárhol, főleg a harangozónővel, akit megszokott és akit szeret és való igaz, hogy a papi gyermekek már csak igy nőnek fel és igenis edzett, strapabiró gyermek, akinek könnyebb lesz később.

Jó volt, kell azért néha anyának is ez a "rándulás". (kirándulás) Várfalván jót beszélgettünk Sipiékkel, anya ölbe vehette a kis 8 hónapos Borbálát. Imahéten még találkozunk velük Túrba, a jövő héten.

Nincsenek megjegyzések: