2008. december 27., szombat

Karácsonyi ebéd a családban

Karácsony II. napján anyának alíg volt hangja, nagyon berekedt és alíg tudott prédikálni, de ez nagyon komolynak nézett ki. Istentisztelet után Csete tatáék vártak ebédre, ez már hagyomány, hogy ide megyünk, hiszen születésnapja van. December 23-án született. Itt is minden finomsággal elkényeztettek.
Jött a családi fotó Csete tatáéknál. (Mellettem Levente, apa öccse van.)



Orsi máris tudja, hol kell keresni a nyámi nyámi-t, a kamarába.



Később megérkeztek Orsi keresztszülei is, asztalhoz ültünk velük is.



Bogi (Orsi kereszttestvére)bontja az ajándékát, amit az angyalka hozott.



Karácsony III. napján anya a sürgősségin kötött ki: vesekrízis.
Nagyon megfáztam (hol nem tudom), de hála Istennek helyrejöttem. Csete tatáéknál aludtunk, majd ebédre Bodor tatáék vártak. Itt voltak Bözsi nényjéék is Magyarországról. A fényképezőgép a kocsiban maradt, megfeledkeztünk róla. Nem lehet mindent megörökíteni és végül is nem a gépen kell megörökíteni, hanem bennünk.
Ezután újabb látogatások kövekeztek. Apa unokatestvéreihez, az ikrekhez: Júlia és férje Zoli, náluk jövőre megérkezik a gólya, és Anna és férje Attila. Nagyon szépen be vannak rendezkedve, saját lakásba.
Aztán apa nagybátyjánál is voltunk (az ikrek édesapja). Itt Orsi nagyon sok mandarint, (clementine) megevett.



Este érkeztünk haza, Karácsony harmadnapján. Orsi még a kocsiban elaludt és az átöltöztetésre sem ébredt meg. Annyira fáradt volt, de jóllakott is, hogy az esti tejadagját sem itta meg, nem ébredt fel.
Rájöttünk arra, hogy itthon nem készítettünk fényképet csak mi hárman, de mivel Orsi aludt így anya apával, kettesben lehetett és pihentek másnap reggelig.(délig:))
Tordatúrba érkezve megálltunk a harangozóéknál boldog ünnepet köszönteni. Orsi Jancsikával (kedvenc játszótársával)jót játszodtak együtt.



Itt este, amikor hazaérkeztünk.



Ja. Anya új frizurája. Eredetileg csak a végeiből akart anya kivágatni, de nagyon el volt kopva és le kellett vágni rövidre. Anya végül belenyugodott. Mit szólt hozzá apa?!
- Úgy nézel ki mint egy 16 éves kislány.- hangzott a válasz.
- Köszönöm szépen. - mondta anya.
Mire apa: - Én ezt bóknak szántam, mert tényleg jól áll neked rövid hajjal. Nekem mindig is tetszett.
Igen, mert így ismerte meg apa anyát: rövid hajjal.

1 megjegyzés:

derzsipapék írta...

De tényleg jó a frizurád. nekem is tetszik!!!