2008. október 24., péntek

Le vagyunk robbanva

Az egész család köhög, tüsszög. Anyának fáj a torka, apának dagad a mandulája, Orsi csúnyán köhög, hörög és nagyon zsémbes. Beütött a krakk.
Kúra: Mivel anyának már 3 hete fáj a torka, nincs más megoldás antibiotikum, apának ugyszintén. Ezen kívül forró mézes-citromos tea és forró fürdő (csak anya ezt nem igazán bírja, de még mindig jobb, mint a sósvizes gargarizálás).
Orsinak egyelőre: Panadol szirup, Stodal - növényi kivonatú és estére Peritol, nyugtató hatású szirup, mely felszaggatja a köhögést és tea C vitamin cseppel és sok gyümölcs az egész családnak. A gond csak az, hogy igen édesek, és Orsi már nem akarja bevenni őket, immel-ámmal vagy elbolondítja anya és néha van úgy, hogy kényszerrel adja be.
Ilyenkor mindenki kedvtelen, álmos, zsémbes és anya főleg ágyba bújna reggeltől estig és nem kelne ki az ágyból, de Orsinak még így is, betegen sok energiája van és játszana, sétálna, amit aztán anyával meg is tesz és anya estére fáradtan ágybadől, jobban mondva egészen kidől. De hát mit meg nem tenne egy szülő a gyermekéért?!

Nincsenek megjegyzések: