2009. január 4., vasárnap

Mesés hétvége

Szombaton reggel Meliék, kijöttek Túrba. Anya közben zöldségleves készített, azaz félig volt kész, amikor elterveztük, hogy megyünk szánkózni. Kolozsváron semmi hó, ezért senki nem hiszi, hogy nálunk nem nagyon nagy, de azért van hó.
És szánkóztunk....
Timi Orsival



A gyerekek nagyon élvezték






Anyáék szánkóztak.





A két sógor sízett. Síléc igazítás és rajt...



Timi hóangyalt készített



És a nagy csapat... CSÍÍÍÍÍZ



A gyerekek elálmosodtak, így hazafele indultunk. Nem voltunk messze a papilaktól, de kocsival hamar hazaértünk.

A gyerekeket megetettük, majd délutáni szundi-bundi következett...Orsinak sajnos nem. Már a szánkózás közben elálmosodott, de amíg hazaértünk, evett, átperdült a kislány, alvási rend felborulva így aztán nem volt hajlandó elaludni.
Ezután jön a még csodásabb része a dolognak.
Amikor hazaérkeztünk én rumos teát kínáltam a nagyoknak, de apa mégjobb ötlettel jött elő: fahéjas forralt bor. (Apa tiltakozott a szegfűszeg ellen, így csak anya tett magának)

Apa készíti a forralt bort, Sanyi mosogat és készíti a csirkéket.



A fiúk, mármint a két sógor átváltozott két konyhatündérré és mesésen csodás vacsorát készített. Szalmakrumpli és egészben sült csirkék. A csirkéket a sógorom saját "receptje" szerint készítette el, DE NAGYON ÍZLETES VOLT.


Közben vendégeink érkeztek. Bodor Mihályék, akik sajnos nem érkeztek el Orsi szülinapjára. Mihály hűségesen pucolta a fokhagymát, de sajnos nem maradtak vacsorára. Hát bizony tényleg sajnálhatták, de siettek haza, mert ők is vendégeket vártak. Orsi közben már nagyon zsémbes lett, hiszen egyáltalán nem aludt délután, így este fél kilenc körül anya úgy döntött lefekteti. Amikor pizsamába öltöztette volna hát láss csodát Dáviddal, (Mihályék kisfia) nagy játszadozásba kezdett: ugra-bugráltak az ágyon, egymás ölelgették és amikor elfáradtak hát egymás mellé bújtak. A megállapítás: "Hamar kezdik ezek a mai gyerekek"



A végén, amikor Dávidék mégis elmentek kitört a hiszti, rohant Dávid után, nem akart megválni tőle.
A végén mégis kidőlt Orsi és elaludt.

Nincsenek megjegyzések: