Így nézett ki, amikor elkészült, de nem tudtam több képet készíteni róla, mert vasárnapra alig jutott, hogy a nővéremékhez vigyek kóstolóba.

Íme a recept:
Hozzávalók:
6 tojásfehérje
200 gr. cukor
200 gr. darált dió
3 kanál liszt
1 sütöpor
Ezt összedolgozom, egy kibélelt tepsibe megsütöm.
Miután megsült, ráolvasztom a tetejére a fehér csokit. Azaz 250-300 gr. fehércsokit gőz fölött megolvasztok (ha pedig tűzön, akkor kell hozzá egy nagyon kevés olaj)és a megsült tésztalapra simítom.
Krém: Erre a fehércsokira rákenem a krémet.
8 kanál cukrot 200 gr. cukorral karamellizálok, majd amikor aranysárga- barnás lett a színe belekavarom a 6 kanál cukorrak kikavart 6 tojássárgáját. Összefözzük, majd ehhez még 200 gr. apróra vágott, pergelt diót adok hozzá.Ezt a krémet ráöntöm a fehér csokirétegre.
A tetejére pedig, amikor kihűlt fekete, azaz keserűcsokit olvasztok meg (250 gr., de aki nem szereti a keserűcsokit, lehet bármilyen más tejcsokit is megolvasztani.
Másnapig vagy legalábbis 3-4 órát hűlni hagyjuk, hogy a fehér és a barna réteg csokoládé megkeményedjen.
Sok sikert hozzá.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése