2010. április 5., hétfő

Húsvét varázsa

Húsvét ünnepe, mint minden más ünnep a papi családoknál kicsit másabb. Olykor olykor kevesebb idő jut a családra, a gondosan előkészített ünnepi asztalra, ebédre (ilyenkor nagyon jól jönnek a mamák, ezen az ünnepen is első napján az ebédet és a vacsorát a mamáknál töltöttük). A nagy sürgés-forgásban vasárnap és hétfőn az istentiszteleti készüléssel, jövés-menéssel, Orsi is kedvet kap, hogy alkosson, hogy fessen, hogy segítsen és így a húsvét varázsa erőteljesebb, meghittebb, mert utána mégiscsak együtt a család. Bár igaz, hogy első napján anya betegeknél is úrvacsorát osztott és apa ma locsolni járt. Talán több a "futkosás" a "szolgálóknak", de ugyanakkor lelkiekben mi is jobban gazdagodunk, ha "adni" tudunk.

Anya ma reggelre gondosan előkészítette a tojásokat, Orsi is segített és persze egy kis csokifinomságokkal teli kis kosarat is előkészítettem a locsoló kisfiúknak.



A nagyobb tojások pulykatojások.



A csokitojások között kis, színes fürj tojások is vannak



Ezek az anyafestette tojások, igaz, hogy a festék igen fogott, de idén anya egy kicsit a kényelmesebb részét választotta a tennivalóknak.



Ady Endre: A szép húsvét című verséből idézve kívánok mindenkinek áldott húsvétot, lelki kitavaszodást, megújúlást, reménnyel teli életet.

"Odukat és kriptákat pattant
S bús árkokig leér a szava:
Ilyen a húsvét szent tavasza
s ilyen marad.
Miért tudjon Ő az embervérről,
mikor künn a Tavaszban
Minden csoda csodát csinál,
S minden drága fizetség megtérül?
Oh Tavasz, oh Húsvét,
Emberek ősi biztatója,
Csak azt szórd szét közöttünk:
Állandó a tavaszi óra
S ilyen marad..."

Nincsenek megjegyzések: