2009. október 30., péntek

Ifi halloween bulival

Este a nagyokkal töklámpásokat készítettünk, valamint jelmezes bulira került sor.
És természetesen az "újakat" hivatalosan is beavattuk a tordatúri egyletbe, de előtte egy pár próbatételen át kellett essenek és szerencsésen "átestek", majd oklevelet is kaptak.

Pár kép az eseményről:

A töklámpás



A beavatás




Az anyaboszorkány a két lányboszorkával




Orsi is a középpontban








Buli, buli, buli...
Először Orsi





És persze aztán a nagyok is - inkább a lányok - a fiúk nézték.

Kincsvadászat

Ma délután a kicsikkel vallásórán kincsvadászatra indultunk. Miután felfedeztük, hogy a kincs a szívünkben van, és miután a finomság is előkerült az asztalra, azután a kincsvadászati próbatétel során összegyüjtött termésekből "kiállítást", természetképet készítettek.

Az ötletességüknek köszönhetően ilyen "képek" keletkeztek, azaz kézzel készítették őket.
Két csapat (lányok, fiúk), két "természetképpel"

2009. október 27., kedd

Az új templomkerítés

Pénteken délután elkészült az új templomkerítés hála egy pár jóindulatú túrinak és persze a férjemnek, aki tetemes részt vállalt a munkából. Valójában még van rajta csíszolnivaló, illetve az alapot ki akarja rakni kővel, de hát valószínű ez majd tavaszra marad és még szükséges egy réteg festék, mert nem tiszta fekete marad, hanem olyan hamuszínű lesz. Azt szokták mondani hagyd, hogy mások dícsérjenek, de én a férjemet megdícsértem, megdícsérem, mert valóban mindig mellém állt és segített, segít.

Így néz ki az eddig elvégzett munka alapján

2009. október 21., szerda

Gyerekszáj

Orsi szokása az, hogy ha valamit nem akar cselekedni, akkor panaszkodik, hogy fáj valamije. Ma reggel nem akarta levetni a pizsamát. Azt mondja Orsi:
Anya fáj a torkom.
Ezt még ilyenkor nem mondogatta. mondom neki:
Nyitsd ki a szád Orsikám.
Elutasítóan félrefordul és mégjobban becsukja a száját.
Mondom: Orsikám nyitsd ki a szád, így ni: ááá

Mire Orsi megszólal és nagyon nyugodt hangnemben így válaszol:
Anya ne visibálj.

:)))

2009. október 20., kedd

Orsi itthon

Amikor megérkezett Túrba, így köszöntötte anyát: Szia anya.
Majd a következő kérdése, hogy: hol vannak a babák?, ugyanis, tudja, hogy nálunk vallásóra van, ifióra, jönnek - mennek.

És máris huncutkodni kezdett



És persze, hogy kunyerálni kezdett, hogy kell gumicukor, azaz a zselés gumicukrot kérte, azt nagyon szereti, sőt most már jobban, mint a csokit.

Tele szájjal: "gumicukros mosoly"

Kádár Ervin - Tibor keresztelőjén

Vasárnap délután újból keresztelőbe voltunk hivatalosak, apa gyerekkori barátjának a kisfia keresztelőjére. Az ebédre értünk oda, mely egy kolozsvári étkezdében - étteremben volt felszolgálva. Sok baba volt jelen, egyiket etették, másikat altatták, a harmadik a babakocsikat tolta, a nagyobbak táncoltak, Orsi kissé szégyellős volt eleinte, aztán táncolt ő is, de estefele érte jöttek Csete tatáék és elvitték magukhoz, hiszen nem aludt.
Mi elég későn jöttünk el onnan, így Orsi ott maradt Csete mamáéknál és csak ma, kedden este jött haza. Egy kis minivakáció volt neki, de szereti bárhol és bárkivel elmarad.

2009. október 18., vasárnap

Bodor tata születésnapja

Szombaton ünnepeltük Bodor tata, anya édesapjának a születésnapját. A család volt jelen a gyerekekkel, unokákkal együtt. A tata tortáján a gyertyákat a kicsik, az unokák fújták el. Mindketten: Sanyika és Orsi is felváltva mondogatták: "mégegyszer", miután elfújták a gyertyákat. Finom, tehéntúros - pudingos torta volt.

Ifi kekszsütéssel

A múlt pénteken a fiúk szalmakrumplit sütöttek a lányoknak, ezen a pénteken a lányok lepték meg a fiúkat finom keksszel. Közösen sütötték, egy picit besegített a harangozónő is, de a lányok végül nagyon hamar feltalálták magukat.

Készül a keksz




És a végén már nem volt mit lefényképezni, mert pillanatok alatt elfogyott.
Nagyon finom volt. Köszönjük lányok.

2009. október 14., szerda

Ősz után a Tél

Hát ez nagy meglepetésként ért bennünket. A tegnap igaz, hogy hideg voltés estére már havas eső esett, de azért mégse gondoltam volna, hogy reggelre ilyen kép tárul elém.



Bár már régen bekapcsoltuk a központi fűtést, azért Orsi és anya nyakára is felkerült a kendő.






Orsi hál Istennek jól van, de anya le van robbanva. Fáj a torka és szortyog és fáj a dereka hogy szakad le.
Anya egyelőre ilyen gyógymódot használ: forró, citromos tea - amennyit csak bír.
paracetamol sinus
toroknak: strepsils plus és propolis cseppek.
Deréknak semmit: egyelőre pihenés.

Brigitta keresztelése

Október 11-én keresztelték Sajgó Brigitta Júliát. Apa unokatestérének a kislányát.

Mivel anyának vasárnap "munkanap", azaz istentiszteletet tartott Túrba, csak az ebédre érkeztünk a Golden House vendéglőbe.

Jó volt, eltelt ez is hamar. A szülők, nagyszülők, keresztszülők részére Istentől erőt, békességet, boldogságot kívánok és a kis Brigitta pedig Isten áldásában növekedjen.

Ja és a keresztszülőknek is minél hamarabb adjon Isten egy kisbabát.

Unitárius Papnőtalálkozó Bencéden

Okt. 6-7-én papnőtalálkozó volt Bencéden, Makkai-Ilkei Ildikóéknál. Nagyon jó volt tényleg.
"Minden szép zene és jó sor egy pillanatra felébreszt. Ne feledd: ha így élsz, te is művész vagy, akkor is, ha nem tudsz festeni vagy verset írni. Azélet művésze vagy. Mert a legcsodálatosabb műalkotás mégis csak te magad vagy. És az életed." Müller Péter: Varázskő.
Egyetlen feladatunk nap mint nap a tiszta forráshoiz visszatalálni - mondja Müller Péter. Mi most Bencéden osztottuk meg egymás varázsköveit, tudjuk, hogy kik vagyunk, mit akarunk, avagy akarnánk hisz sokszor nem minden úgy történik, ahogy megálmodjuk, de álmodni kell, mert az a teljesítésre, megvalósításra biztat.

Köszönöm mindenkinek ezt a találkozást és álljon most itt ugyancsak Müller Péter szavai:hogy fontos a tiszta forrás, az Isten, ÖS-TEN való igazi visszatalálás - talán Kata, ezt akartad nekünk felolvasni -

"...Maradj hűséges hozzám!
Ne felejts el soha!
Egy követ adok a kezedbe. Őrizd meg és emlékezz arra, amit az utad elején a füledbe súgtam. Ne feledkezz el magadról, mert Én benned élek!
És ne feledkezz meg a színes "kövecskéről", amit a kezedbe nyomtam, s ami csakis a tiéd. Tőlem kaptad, a Teremtődtől, hogy emlékezz rám! S hogy mindig tudd, hogy ki vagy. Bele van írva az üzenetem: ugyanaz, amit a füledbe súgtam! Varázshatalmam titkos jelmondata. Csak akkor érted, hogy mi az, ha emlékszel Rám.
Azért adtam követ, mert az nem romlik el soha. Az idő nem fog rajta, a rozsda nem emészti, a hazugság nem oldja.
Ez a te tiszta, romolhatatlan lényed.
Az igazi valód.
Szorítsd, és őrizd a markodban!
Akármi történik veled, a varázskő ott van a tenyeredben, s megment téged minden bajtól és veszedelemtől.
Ha nem felejted el, hogy mi van beleírva."